Македонија

Поскапуваат цигарите – ова се новите цени

Поскапуваат цигарите – ова се новите цени
Поскапуваат цигарите - ова се новите цени

Согласно календарот за зголемување на акцизата за цигари, од први јули 2015 година е предвидено поскапување од три денари за кутија цигари.

cigari111

Новата, повисока цена во продавниците на Македонија треба да почне да се применува на стартот од летото доколку производителите не решат тие да ја компензираат.

Зголемување од по 3 дрнари на цигарите се предвидува се до први јули 2016 година, по што во наредните  седум години тие ќе поскапуваат по четири денари за кутија годишно.

Ваквиот тренд на покачување за осум години  драстично ќе ги поскапи цидарите во земјава, па така најскапата кутија цигари која денес чини 120 денари, за осум години ќе достигне цена од 154 денари.

cigariii222

ciari33

cigariii444

cigari555

cigarii66

cigarii777

cigarii888