понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 27

Цигарите поскапуваат за 3 денари, но од 1-ви јули

cigari

Последни вести

Зголемувањето на цените на цигарите во согласност со календарот за зголемување на акцизата за цигари настапува на први Јули 2015 година, а истото ќе изнесува 3 денари по кутија цигари.

Новата, повисока цена во продавниците на Македонија треба да почне да се применува на стартот од летото доколку производителите не решат тие да ја компензираат.

Зголемување од по 3 дeнари на цигарите се предвидува се до први јули 2016 година, по што во наредните седум години тие ќе поскапуваат по четири денари за кутија годишно.

Ваквиот тренд на покачување за осум години драстично ќе ги поскапи цидарите во земјава, па така најскапата кутија цигари која денес чини 120 денари, за осум години ќе достигне цена од 154 денари.

Најчитани вести