четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 49

„Со читање до лидерство“ – проект на УСАИД за подобра писменост кај децата

Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ отвори повик за прибирање позитивни наставни практики кои ја подобруваат писменоста кај децата.

citanje

Последни вести

Повикот ќе трае до 10 јуни, а повеќе информации се објавени на официјалната страница на Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ www.stepbystep.org.mk.

Проектот „Со читање до лидерство“, како што наведува УСАИД, собира успешни приказни за рана детска писменост од наставниците, родителите и останатите членови на семејството.

Најчитани вести