Свет

ФОТО: Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината

ФОТО: Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината

Могумина сонуваат за патувањето на Месечината. Додека го гледаме нашиот природен сателит од Земјата, ни се чини дека е невозможно човекот навистина да стапнал на Месечината.

Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината
Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината

На службената Flickr страница на проектот Аполо објавени се повеќе од 12 илјади фотографии со кои се докажува дека човекот навистина стапнал на Месечината, а спектакуларните фотографии сега се достапни за сите. Овие фотографии инаку се снимени со Haselblad камери што биле монтирани на градите на астронаутите. Благодарение на ова сега и сите останати може да уживаат во единствената глетка од вселената.

Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината
Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината

-Вселенскиот центар Џонсон отпочна со процесот на скенирање на оригиналните мемории на Haseelblad Камерите од проектот Аполо. Фотографиите потоа беа обработени, ги поправивме боите и осветлувањето и ја намаливме големината на фотографиите, појаснува Кип Тег од Унивезритетот Линчбург од САД, кој го предводеше проектот повеќе од 10 години.

Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината
Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината
Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината
Доказ дека човекот навистина стапнал на Месечината