понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Црногорскиот вицепремиер Лукшиќ во официјална посета на Македонија

luksik

Последни вести

Заменик претседателот на Владата и министер за надворешни работи и евроинтеграции на Црна Гора, Игор Лукшиќ денеска ќе престојува во еднодневна официјална посета на Република Македонија.

За време на средбата, министрите за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски и на Црна Гора Игор Лукшиќ, ќе разговараат за досегашната билатерална и регионална соработка.

Се очекува да бидат разменети мислења за европската перспектива на сите земји од регионот, како и за глобалните и регионални безбедносни предизвици.

Попоски и Лукшиќ ќе потпишат меморандум за колокација на дипломатско – конзуларните претставништва.

За време на посетата Лукшиќ ќе биде примен од претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов.

Најчитани вести