понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Црвен крст достави хуманитарна помош во Свети Николе и Куманово

Црвениот крст ги посетил и семејствата кои се погодени од синоќешниот пожар кој изби во куќи во велешката месност Дворови и доделена им е хуманитарна помош од 8 пакети со прехрамбени продукти, 8 пакети со средства за хигиена, 20 ќебиња и 16 душеци.

crven-krst-pomos500

Последни вести

Во текот на денешниот ден Црвен крст на Република Македонија изврши дистрибуција на хуманитарна помош во Свети Николе каде доставени се 20 пакети со прехрамбени продукти, 20 пакети со средства за хигиена, 60 ќебиња, 20 гумени чизми и 18 тони вода за пиење.

Во Куманово пристигната е хуманитарна помош од две тони вода за пиење и 10 душеци.

Црвениот крст ги посетил и семејствата кои се погодени од синоќешниот пожар кој изби во куќи во велешката месност Дворови и доделена им е хуманитарна помош од 8 пакети со прехрамбени продукти, 8 пакети со средства за хигиена, 20 ќебиња и 16 душеци.

Преку мобилните телефони од T-mobile, One, VIP 070/075/077 143 400 заклучно со 10.02.2015 година обезбедени се вкупно 8.561.900 денари, а на сметката на  Фондот на солидарност се собрани 1.104 707денари.

Најчитани вести