вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Црвен крст прославува 70 година

1500logo_email_mk

Последни вести

Црвениот крст на Република Македонија денеска одбележува 70 години од основањето и 20 години од полноправното членство во Меѓународната федерција на друштвата на Црвениот крст и Црвената полумесечина.

Јубилејот Црвениот крст на Република Македонија ќе го одбележи вечер со свечена академија, чиј покровител е претседателот Ѓорге Иванов.

Оваа година Црвениот крст ќе организира повеќе настани на национално и на локално ниво на кои ќе бидат презентирани предизвиците и успесите на организацијата во изминатите години.

Најчитани вести