Македонија

Цветков: Преговори со СБ за помош за поплавените подрачја

Цветков: Преговори со СБ за помош за поплавените подрачја

Дел од ИПАРД средствата најверојатно ќе бидат пренаменети за санирање на штетите од поплавите. За ова информира денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков кој присуствуваше на симболично закројување на лозовите насади на винарската визба „Тиквеш“ по повод празникот Свети Трифун.

Цветков, одговарајќи на новинарско прашање, информира дека веќе се преговара со Светска банка, како и со други меѓународни финансиски институции за обезбедување помош за чистење на каналите, браните и акумулациите.

– На последната владина седница е донесена одлука за чистење на Црна Река  во должина од 48 километри. Ќе се вложат максимални напори за да им помогнеме на земјоделците, нагласи Цветков.

фото: МИА