Македонија

Да бидеме хумани, да и помогнеме на малата Матеа

Да бидеме хумани, да и помогнеме на малата Матеа

Да бидеме хумани и да и помогнеме на дванаесетгодишната ученичка Матеа Матоска која боледува од акутна миелоидна леукемија.

Во моментов таа е хоспитализирана на Одделот за хематоонкологија каде е изложена на терапија.

Поради природата на болеста потребно е лекувањето што побрзо да се продолжи надвор од нашата земја. Лекувањето е долго и скапо, а ќе претстои и трансплантација на коскена срж.

Да и помогнеме на Матеа да се врати во училиште помеѓу своите другарчиња.

Донациска сметка:

Матеа Матовска – Хуманитарна Сметка

Број на сметка: 300 001 000 024 058

Цел на дознака: донација за Матеа Матовска

Комерцијална Банка

Броеви за донации: 

Оне:075/143-450
Вип:077/143-133
Телеком:070/143-106