вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 1

Да бидеме хумани: Да и помогнеме на Орнела Јордановска

Орнела Јордановска започна со терапија со лекот Brentuximab кој се набавува од странство, а очигледно на младата девојка многу и помага

lekuvanje

Последни вести

Орнела Јордановска (24) од мај 2013 година ја започна борбата со дијагностициран рак на лимфните жлезди. Последниве две години беше изложена на тешки цитостатски хемотерапии кои за жал не беа доволни за нејзиното лекување.

Орнела Јордановска започна со терапија со лекот Brentuximab кој се набавува од странство, а очигледно на младата девојка многу и помага. За да го заврши своето лекување потребни и`се уште средства.

Да помогнеме!

Најчитани вести