Балкан

Дачиќ: Независното новинарство важно за демократијата

Дачиќ: Независното новинарство важно за демократијата

Премиерот на техничката влада на Србија, Ивица Дачиќ, порачал дека вистината, слободата и правдата, како темели на независното новинарство и професионална етика, е важен чинител на демократскиот развој на Србија.

Тој истакнал дека „тие вредности се дел од традицијата на српското новинарство и да ги обврзи новинарите чесно, професионално и одговорно да ја извршат својата работа во интерес на граѓаните и просперитетот на Србија“.

„Н а сите новинари и сите посветени луѓе на оваа професија им го честитам Денот на новинарите“, рекол Дачиќ.