Секс

Дали аналниот секс е безбеден?

Дали аналниот секс е безбеден?

Не постои маж кој барем еднаш не и предложил на партнерката да имаат анален секс. Некои се согласиле, а некои од одредени стравови се откажале. Пред да се впуштите во овој вид на односи, размислете добро кои се последиците кои можат да ви го донесат ова ужување. Доколку бидете внимателни, ќе добиете двострано уживање.

Аналниот секс спаѓа во групата на најризични сексуални односи, а претставува пренетрација на машкиот полов орган во аналниот канал на партнерката. Затоа, не е ни чудно што вашата партнерка редовно го избегнува овој вид на сексуален одн ос. Веројатно низ глава и поминува и тоа дека може да заврши во пелени за возрасни ако му се препушти на овој вид на уживање.

devojka-na-krevetu-1396449334-31922

Дали аналниот секс доведува до инконтиненција?

Но, одговорот е сосема охрабрувачки. Пријатен, комфорен и внимателен анален секс нема да изразува никакви оштетувања ректумот. И апсолутно е можно да се ужива во анален секс, а да не се заврши во пелени за возрасни. Теоретски гледано, честиот и енергичен анален секс може да доведе до оштетувања бидејќи врши притисок на задиот дел на вагиналниот ѕид, но во пракса уште не се појавил таков случај. За добар анален секс користете лубриканти на база на вода кои овозможуваат лесен секс.

devojka-na-krevetu-1400331674-36064

Рак на аналниот отвор

Аналниот секс за жал, го зголемува ризикот од аналниот рак, но допринесува и за развој на ХПВ вирусот. Поголема е веројатноста поради анален секс да се развие ХПВ, отколку рак. Секогаш заштитувајте се во текот на анален секс бидејќи ХПВ може да предизвика анални брадавици.

seks-1415220619-50709

Се на се и жените и мажите можат да уживаат во овој вид на секс, само е важно да му се пристапи на вистински начин. Доколку ги имате земено во предвид сите мерки за заштита и ја наговорите својата партнерка, ви останува само уживате!