понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Дали е подобро да се живее во куќа или во стан?

Ова се неколку основни универзални параметри кои треба да се земат предвид при донесување на одлука за што ќе се одлучите.

Дали е подобро да се живее во куќа или во стан?

Дали е подобро да се живее во куќа или во стан?

Поврзани вести

Без оглед на која од овие две можнсти сте се одлучиле, секоја од нив има свои предности и недостатоци.

Ова се неколку основни универзални параметри кои треба да се земат предвид при донесување на одлука за што ќе се одлучите.

Одржување

Стан: Животот во стан не подразбира голема посветеност кога станува збор за одржување на вашиот станбен простор. Станот, лесно и брзо може да го одржувате чист и уреден. Меѓутоа, живеење во зграда бара соработка со другите станари и подразбира имање обзир кон другите жители на зградата.

Куќа: Одржување на куќата бара повеќе ангажман, особено кога станува збор за уредување на градината и домаќинство, иако на многу луѓе куќата со овие обврски воедно им е издишка од секојдневниот стрес и другите обврски.

Најчитани вести