Секс

Дали големината на пенисот и бројот на сексуални односи влијаат на големината на вагината?

Дали големината на пенисот и бројот на сексуални односи влијаат на големината на вагината?

Многу жени се прашуваат за ова, но само мал број од нив се подготвени да го постават ова прашање. Лорен Страјкер гинеколог дава одговор на овие прашања.Според него жената не треба многу да се грижи за ова.

„Женското тело е направено да биде еластично и да може да се прилагодува на големината на пенисот и породувањето. Дури и најголемиот пенис на светот не може да се спореди со големината на бебето и не може да влијае на големината на пенисот,“ изјави Страјкер.

Вагината поминува низа физички промени кога сте возбудени. Зголемениот проток на крв во таа област го поттикнува подмачкувањето на ѕидовите на вагината.

Кога ѕидовите на вагината ќе се опуштат, тие се шират и и даваат простор на вагината да се прилагоди на големината на пенисот без разлика колку е голем.