Балкан

Дали се повторува Париз: Експлозија во центарот и пожар во хотел во Истанбул

Дали се повторува Париз: Експлозија во центарот и пожар во хотел во Истанбул

Речиси во исто време кога одекна силната експлозија во близина на пазарот Султан Ахмед во Истанбул, во приземјето на еден хотел во изградба во округот Мактепе изби пожар во приземните простории.

Иако сеуште не се знаат причините за пожарот, сведоците тврдат дека случнале експлозија пред да избие чад.

Како што наведуваат локалните медиуми, во хотелот биле заробени неколку работници.

Спасени се околу 20 лица, вклучително и едно лице што било на кровот на хотелот.

Сеуште не се знае дали пожарот е поврзан со експлозијата на пазарот Султан Ахмед каде најмалку 10 лица го загубија животот.