Секс

Дали сте ЗА или ПРОТИВ анален секс?

Дали сте ЗА или ПРОТИВ анален секс?

Аналниот секс е сè поактуелен во последно време, а момците полудуваат по него. Најверојатно бидејќи им е ретко достапен во врската.

Девојките имаат предрадсуди околу оваа тема мислејќи дека аналниот секс е неморален и неприроден.

Но, доколку одлучат да го испробаат, веднаш ќе го сменат мислењето, бидејќи аналниот секс може да донесе максимално задоволство доколку правилно го практивкувате.

Овие совети ќе ви покажат како правилно да уживате во аналниот секс доколку се одлучите на таков чекор во креветот:

Убијте ги предрасудите

Доколку и самите не верувате дека аналниот секс може да биде пријатно искуство, најверојатно релултатот ќе ги задоволи вашите очекувања.

Бидете поотворени кон истражување и убијте ги предрасудите во вас. Најдете начин да си докажете себеси дека го посакувате тоа иако се плашите.

Најдете ја вистинската поза

Позата која ќе ја изберете во аналниот секс е многу важна за уживањето да биде комплетно и обострано. Најмногу се препорачува кучешката поза. Така вашиот партнер ќе има јасен преглед на тоа што се случува, што ќе го доведе до лудило.

За сите почетнички се препорачува да ја изберат оваа поза бидејќи практикувајќи ја мисионерската или некоја друга може да се доведете до болка или згаснување на сексуалната желба.

Не ги заборавајте лубрикантите

Добро знаете дека вагината лачи природен лубрикант кога девојката ќе се возбуди, но истото не се случува и при анален секс.

Користете вештачки лубриканти кои ја намалуваат болката и со тек на време ќе ви пружат максимално задоволство кое не сте го очекувале.

Бидете гласни

Не срамете се да испуштате воздишки или гласови ако претходно не сте го практикувале тоа. Партнерот ќе се возбуди дополнително а тоа ќе влијае и врз разгорување на вашите страсти во моментот.

Бидете педантни

Ако се одлучите на анален секс без презерватив не заборавајте дека не е во ред после веднаш да преминете на вагинален секс. Така се пренесуваат бактерии кои сигурно не сакате да ги добиете.

Бидете педантни и внимавајте на работите кои може да влијаат негативно врз вашето полово здравје.