Секс

Дали сте зависни од порно филмови?

Дали сте зависни од порно филмови?

На интернет постојат повеќе од четири милиони порно сајтови, а само во еден ден се прават 68 милиони пребарувања на интернет на порно филмовите. Истражувањето покажало дека 15 отсто од мажите зависат од порно-филмовите.

Во текот на гледањето се ослободуваат допамин и окситоцин, како и при консумација на кокаин, тврдуваат стручњаците.

Околу 20 отсто од зависниците на порно филмовите гледаат такви филмови на работно место. Ново порно излегува на секои 39 минути.

Дали попрво би гледале добар порно филм или ќе излезете со пријателите? Ако сте одговориле потврдно, можно е да имате проблем.Зависниците од порно филмовите тешко одржуваат социјални врски,а во сексуалните односи тешко е да се возбудат.

Блиску 70 отсто од момчињата, барем еднаш неделно гледаат порно филм на интернет. Често се споредуваат со порно актерки и постануваат незадоволни со себе.