Магазин

Дали знаевте дека хороскопот има 13 знаци, еве кој е вашиот знак…

Дали знаевте дека хороскопот има 13 знаци, еве кој е вашиот знак…

Речиси никој од нас не е роден во оној хороскопски знак во кој мисли дека е роден, затоа што податоците во астролошкиот календар не се променети во согласност со промената на позицијата на земјата во однос на ѕвездите. Соѕвездијата се поместени за еден месец, се вели во емисија објавена од страна на Би Би Си.

Астролошкиот календар е создаден пред околу 2.000 години, а ефектот на поместување на Земјата предизвикан од Сонцето и Месечината значи дека соѕвездијата над нас се поместени.

Хороскопот и 12-те со ѕвездија
Хороскопот и 12-те со ѕвездија

Ако некој, на пример, е роден кон крајот на јануари, логично, се смета дека е роден во знакот на Водолија. Но, всушност тие се родени во знакот на Јарец, вели д-р. Радмила Топаловиќ, атроном од Кралската Опсерваторија Гринвич која ја презентираше програмата.

Можеби ќе ве интересира и ова:  Голем неделен хороскоп: Што ве очекува до 13-ти јуни?

Кога хороскопот…