Македонија

Данев до ДИК: Почитувајте го гласот на своите граѓани, тие на 11 декември изгласаа победа за ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата

Данев до ДИК: Почитувајте го гласот на своите граѓани, тие на 11 декември изгласаа победа за ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата

Македонскиот јазик е јазикот кој што е државен во Македонија, а оние кантонизации и федерализации ќе бидат тогаш кога граѓаните во мнозинство ќе гласаат тоа. На 11 декември, Македонците и Република Македонија со 454.000 гласови за гласаа за унитарна и суверена Македонија, истакна Драган Данев од ВМРО-ДПМНЕ, обраќајки се пред насобраниот народ пред седиштето на Државната изборна комисија.

Македонскиот јазик е јазикот кој што е државен во Македонија, а оние кантонизации и федерализации ќе бидат тогаш кога граѓаните во мнозинство ќе гласаат тоа. На 11 декември, Македонците и Република Македонија со 454.000 гласови за гласаа за унитарна и суверена Македонија, истакна Драган Данев од ВМРО-ДПМНЕ, обраќајки се пред насобраниот народ пред седиштето на Државната изборна комисија.