Македонија

Даниел Дончевски по трет пат најсреќен, тој го фати крстот во водите на Вардар

Даниел Дончевски  е среќникот кој три години по ред успева прв да дојде до светиот крст. Оваа година, како и минатата Даниел беше најблизу до светиот крст во водите на реката Вардар.

daniel doncevski

Дончевски од годинашниот кум на манифестацијата, 26-годишната Ана Марија Вуковска, како награда доби плазма телевизор и икони од осветените места во Ерусалим.