Македонија

Даштевски: Македонија ќе опстане, нема да дозволиме украинско сценарио

Даштевски: Македонија ќе опстане, нема да дозволиме украинско сценарио

Се прашуваме зошто некој удира со бекатон плочки по полицијата. Затоа што се работи за едно сценарио за дестабилизација на државата и за пуч во државата, за украинско сценарио како што и самиот призна претседателот на СДСМ кој мора да сноси одговорност, истакна професорот Александар Даштевски кој вечерва се обрати на мирниот протест пред седиштето на СДСМ, а во организација на ГДОМ.