Македонија

Даштевски: Полицијата реагираше на време за да спречи судир меѓу двете групи

Даштевски: Полицијата реагираше на време за да спречи судир меѓу двете групи
Околу 1.000 лица дивеја пред канцеларијата на претседателот Ѓорге Иванов, а десетпати побројна група мирно протестираа.

Полицијата реагираше на време за да спречи судири помеѓу двете групи, а и да спречи пожар поради тоа што насилници палеа дел од мебелот изваден од народната канцеларија на Ѓорге Иванов, вели за ТВ Нова аналитичарот Александар Даштевски.

-Не се контра-протести како што тврдат некои лица демонстрантите. Бев сведок и на едните и на другите протести. Оние од Здружениот фронд против помилувањето на Зоран Заев и Зоран Верушевски беа повеќе од 10.000, а тие што демонстираа насилство беа многу помалку околу 1.000, и се гледаше дека сакаат да кршат, а не на мирен начин да го изразат својот револт, вели Даштевски.

Тој смета дека судството е под голем притисок, додавајќо дека не е коректно да бидат помилувани сите од списокот, бидејќи случајот со Заев не треба да се изедначува со оние лица против кои не е ни започната кривична постапка.