Македонија

Давутоглу ќе се обрати пред амбасадорскиот совет во МНР

Давутоглу ќе се обрати пред амбасадорскиот совет во МНР

Во рамки на посетата на Република Македонија  на претседателот на владата на Република Турција Ахмет Давутоглу и министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу, предвидено е обраќање  Ахмет Давутоглу пред амбасадорскиот совет во просториите на МНР.