вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 4

Давутоглу: Предлозите на Турција имаат за цел да ги спасат бегалците

davutoglu

Последни вести

Турскиот премиер, Ахмет Давутоглу изјави дека последните предлози на Турција во разговорите со ЕУ имаат за цел да ги спасат бегалците и да откријат нова ера во односите меѓу Брисел и Анкара.

– Со тие нови предлози, ние имаме за цел да ги спасиме бегалците, да ги обесхрабриме оние, кои ја злоупотребуваат и имаат корист од нивната положба, и да откриеме нова ера во односите Турција-ЕУ, изјави Давутоглу на прес-конференција на НАТО во Брисел.

Најчитани вести