Македонија

Дебакл на СДСМ во Куманово

Дебакл на СДСМ во Куманово
Дебакл на СДСМ во Куманово

Само педесеттина средношколци го поддржаа платениот протест на СДСМ во Куманово.

Откако вчера во Скопје ни со дневница од 1.000 денари по човек не успеаја да соберат повеќе од вкупно 300 средношколци и нивните баби, СДСМ преку својот средношколски платен пленум доживеа дебакл и во Куманово.

Освен во Куманово, студенти на улица се најавени и во Струмица, уште една општина под контрола на СДСМ. Со оглед на „масовноста“ на нивните протести, се очекува и во Струмица СДСМ да помине евтино како во Скопје и Куманово.

debaklku23