ТОП,Македонија

Дебата – Примената на канабисот во медицински цели во Македонија

Дебата – Примената на канабисот во медицински цели во Македонија

Министерството за здравство и Агенцијата за лекови и медицински средства, организираат јавна дебата на тема „Примената на индискиот коноп и канабиноидите во медицински цели“, која ќе се одржи утре во 12 часот во хотелот Александар Палас, пишува Здравство24.мк.

На јавната дебата ќе учествуваат стручни лица од повеќе области на медицината и фармацијата, како и регулаторните органи, кои со своите искуства ќе придонесат за

предочување на бенефитите и ризикот од употребата на марихуаната.
Дебатата е отворена за јавноста.