недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Јавна дебата за заедничко родителство по развод

На настанот ќе се обратат претставници од Меѓаши, засегнати родители, но и стручни лица кои работат на оваа проблематика како психолози, професори, адвокати…

Јавна дебата за заедничко родителство по развод

Јавна дебата за заедничко родителство по развод

Последни вести

Во организација на Првата детска амбасада во светот Меѓаши денеска ќе се одржи дебата по повод предложените законски измени во насока на воведување заедничко родителство и по развод.

На настанот ќе се обратат претставници од Меѓаши, засегнати родители, но и стручни лица кои работат на оваа проблематика како психолози, професори, адвокати…

Дискусијата ќе биде отворена и за публиката, а пристуни ќе бидат и претставници на Центрите за социјална работа, МТСП и останати релевантни државни институции.

Најчитани вести