Македонија

Сто деца од социјално ранливи категории заминаа на бесплатен одмор

Сто деца од социјално ранливи категории заминаа на бесплатен одмор

На бесплатен одмор во детското одморалиште „Мајски цвет“ во Струга, денеска заминаа 100 дечиња од социјално ранливи категории.

Првата група на деца кои ќе ја користат бесплатната услуга за одмор и рекреација ја испрати министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, кој истакна дека преку овој проект сака да им помогне и на родителите и на дечињата од социјално ранливите категории.

Првата група на дечиња заминува на летување денеска, а на секои 7 дена  ќе заминува нова со од 100 до 200 дечиња.

За овој проект Министерството за труд и социјална политика издвојува по 12 милиони денари на годишно ниво.