Македонија

Дедо Мраз на воениот аеродром во Петровец

Дедо Мраз на воениот аеродром во Петровец

Дедо Мраз денес симбилочно ќе пристигне со транспортен воен хеликоптер, на воениот дел од аеродромот „Александар Велики“ во касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец.

Во пресрет на новогодишните и божикните празници, припадниците на воздухопловната бригада (ВБР) на Армијата на Република Македонија на настанот ќе им поделат новогодишни пакетчиња на децата на загинатите и починати припадници на бригадата, како и на вработените од бригадата и останатите команди и единици на АРМ и Министерството за одбрана.