Македонија

Дел од Кисела Вода утре без струја

Дел од Кисела Вода утре без струја

Дел од корисниците од булеварот „Борис Трајковски“, цела Индустриска зона Пинтија и делот од семафорите во Пинтија до влезот на населба Драчево во општина Кисела Вода утре од 6:30 до 7:30 ќе останат без напојување со електрична енергија.

В понеделник од 7:30 до 9 часот без струја ќе бидат и корисниците од улица „Маџари ББ“ и бензиската пумпа Жито Маркет М во општина Гази Баба.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани зафати во електромрежата од страна на екипите на ЕВН Македцонија АД.