Македонија

Дел од Скопје утре без струја

Дел од Скопје утре без струја

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по известувањето добиено од ЕВН Македонија АД, ги известува граѓаните  дека заради технички зафати во електро-системот без електрична енергија утре ќе останат:

  • од 09,30 – 15,00 часот корисниците од село Бразда (о. Чучер Сандево);
  • од 08.30 – 09.30 часот ул. Саса 4 (по ново ул. 1515), улица Саса број 2 (о. Кисела Вода);
  • од 09.00 – 15.00 часот дел од корисниците од железничка станица Ѓорче Петров, дел од село Бардовци, улици со броевите 10, 12 и 18 (о. Ѓорче Петров);
  • во време од 08:30 до 14:30 часот, дел од корисниците од с. Љубош. (општина Студеничани );
  • од 09.30 – 12.00 дел од корисниците од село Визбегово, дел од улица број 3 (о. Бутел);
  • од 09.00 – 14.00 часот дел од Дуќанџик и дел од Старата Скопска Чаршија (о. Чаир)
  • во време од 09.30 до 15.00 часот корисниците од ул. Метохиска, ул. Индира Ганди и корисниците од ул. Гвадалахара (Опш.Шуто Оризари)
  • од 09.00 – 12.00 часот дел од корисниците од ул. Славеј Планина, ул. Максут Садик, Топаана, ул. 336. 356 и 358 (о. Чаир)