недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 36

Дел од Солун ќе биде евакуиран в недела поради деактивирање бомба

Властите во Солун ќе евакуираат 60.000 луѓе од своите домови за да може безбедно да деактивираат неексплодирана бомба од Втората светска војна.

солун

Поврзани вести

Евакуацијата е планирана за в недела и луѓето кои живеат на два километра од местото каде се наоѓа бомбата ќе бидат оддалечени на околу пет часа.

Бомбата е пронајдена на длабочина од пет метри близу централната железничка станица во западниот дел од градот за време на изведуавње работи на проширување на подземни резервоари на бензиска пумпа.

Најчитани вести