Магазин

Делата на Вермер и Рембрант преку фотографиите на еден креативен татко

Делата на Вермер и Рембрант преку фотографиите на еден креативен татко

Велат децата се најголема инспирација, а тоа го докажува овој татко одличен фотограф и вљубеник во делата на легендарните уметници Јоханес Вермер и Рембрант ван Рејн.

Но, наместо четки, бои и модели, муза му е неговата петгодишна ќерка која мирно стои додека тој со фотоапаратот ги рекреира делата на познатите мајстори.

Бил Гекас е познат фотограф од Австралија кој успеа да создаде одлична галерија со помош на неговата ќеркичка која му позираше како дама од средновековието.

1

2

3

4

5

8

7

9