Македонија,Крими хроника

Делчевец нападнал полицаец на должност

Делчевец нападнал полицаец на должност

Триесет и едногодишниот З.П. од Делчево доби кривична пријава бидејќи минатиот месец нападнал полицаец кој се обидел да го уапси.

Пријавениот требало да биде уапсен поради нарушен јавен ред и мир. Тој го нападнал полицаецот и му упатувал сериозни закани по животот загрозувајќи му ја сигурноста.