Македонија

Делегација на Министерството за одбрана во посета на Кина

Делегација на Министерството за одбрана во посета на Кина

Делегација од Министерството за одбрана предводена од државниот секретар, Сашо Стефаноски, ќе престојува во работна посета на Народна Република Кина.

Во рамките на посетата, Стефаноски ќе оствари работна средба со министерот за национална одбрана, генерал Чанг Ванкуан и со заменик началникот на Генералштабот на Армијата на НР Кина, генерал потполковник, Ванг Гуанжонг.

Делегацијата од Министерството за одбрана ке го посети и Колеџот за одбранбени студии при Универзитетот за национална одбрана, како и на Тренинг центарот за мировни операции.