Македонија

Делегција на Град Скопје положи цвеќе на партизанските гробишта во Бутел

Делегција на Град Скопје положи цвеќе на партизанските гробишта во Бутел
Делегција на Град Скопје положи цвеќе на партизанските гробишта во Бутел

Делегација на Град Скопје предводена од градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева денеска положи цвеќиња пред Споменикот на ослободителите на градот Скопје на Партизанските гробишта „Бутел“ и пред споменикот на генерал Михајло Апостолски на градските гробишта „Бутел“.

коце1

На гробиштата во Бутел цвеќиња положија и делегација на Градскиот одбор на Сојузот на борците од народноослободителната антифашистичка војна – Скопје; делегација на Советот на Град Скопје; делегација од Кабинетот на претседателот на Република Македонија; делегација од Собранието на Република Македонија; делегација од Министерството за одбрана на Република Македонија; делегација на Генералштаб на АРМ; делегации од Општините на Град Скопје; делегации на политичките партии, делегации од јавните претпријатија и јавни културни установи на Град Скопје и делегација на Црвен крст на град Скопје,