сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

Деловен клуб на ССК и Општина Илинден за јакнење на економијата

Преку формирање деловен клуб, Сојузот на стопански комори (ССК) и Општина Илинден ќе ја зајакнуваат економијата на локално ниво.

ilinden-ekonomska-zona

Поврзани вести

Преку формирање деловен клуб, Сојузот на стопански комори (ССК) и Општина Илинден ќе ја зајакнуваат економијата на локално ниво.

Основањето на деловниот клуб ќе биде официјализирано денеска со меморандум за соработка помеѓу општината и комората.

Потпишувањето на меморандумот ќе значи партнерство кое ќе овозможи ефективна соработка помеѓу општината и бизнис заедницата, со цел забрзување на економскиот развој и создавање поволни услови за водење бизнис и инвестирање, соопшти ССК.

Меморандумот ќе го потпишат градоначалникот Жика Стојановски и претседателката на ССК  Данела Арсовска.

Најчитани вести