Македонија

Делови од Чаир, Ѓорче Петров, Центар и Карпош утре без струја

Корисниците од улиците „Серава“ и „Севастополска“ во општина Чаир, утре од 8:30 до 12 часот ќе бидат без струја.

Од 8:30 до 15 часот без струја ќе бидат дел од корисниците од Ново Село, поточно подулиците со бр. 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, и 16 во општина Ѓорче Петров.

Во временскиот период од 9 до 12 часот без струја ќе бидат дел од корисниците од булеварот „Крушевска Република“, улиците „Мирче Ацев“ и „Цицо Поповиќ“ во општина Центар, а од 10 до 15 часот дел од корисниците од улицата „Скупи“, поточно објектите во околината на куќниот бр. 1 во општина Карпош.

Корисниците од улиците „Велешка“ и „Раде Јовчевски-Корчагин“, општина Центар ќе бидат без струја од 12 до 15 часот.

Како што информира РЦУК на Град Скопје, прекините се поради технички зафати во електромрежата.