Македонија

Делови од Скопје утре ќе се без струја

Делови од Скопје утре ќе се без струја

Во периодот од 8.30 до 10 часот без струја ќе бидат дел од корисниците од улицата „Гемиџиска“ во општина Гази Баба, а од 9 до 11 часот корисниците од улицата „Македонска војска“ бр. 38 во општина Ѓорче Петров.

Од 9 до 12 часот без струја ќе бидат корисниците од улицата „Киро Крстевски“ бр.34 а и 34 б во општина Кисела Вода, а од 9 до 13 часот дел од корисниците од селото Матка и резерватот „Јасен“.

Корисниците од село Кучково, општина Ѓорче Петров ќе бидат без струја од 9 до 15 часот, а од 10 до 12 часот дел од корисниците од Средно Водно, врвот на Водно – Милениумски крст, жичарницата, Македонското село, дел од корисниците од село Крушопек, сите улици во Горно Нерези и општина Карпош.

Во периодот од 17 до 19 часот утре без струја ќе бидат корисниците од улицата „Студеничанска“ во општина Кисела Вода.

Како што информира РЦУК – Скопје, прекините се поради инвестиции во електросистемот.