Свет

Демографија во Англија: Мухамед е најчесто име, Хари и Оливер во пад

Демографија во Англија: Мухамед е најчесто име, Хари и Оливер во пад

Најпопуларното име во Англија и Велс минатата година било Мухамед.

Според резултатите од анкетата на ОНС името Мухамед било избројано дури 7 445 пари.

До сега најпопуларното име Хари паднало на трето место а на второ место е името Оливер со 6 949 пребројувања.