Балкан

Демонстрации пред зградата на претседателството на БиХ во Сараево

Демонстрации пред зградата на претседателството на БиХ во Сараево

Околу 100 лица се собрале пред зградата на претседателството, колективен висок орган на извршната власт на Босна и Херцеговина во Сараево, објавија „ИТАР-ТАСС“.

Полицијата упатила предупредување кон демонстрантите дека нема да им биде дозволено да го попречуваат движењето на транспортот по улицата.

Главното барање на демонстрантите е оставката на премиерот Нермин Никшиќ и федералните власти .

За втората половина на денот се планирани митинзи и во голем број други градови на земјата.