Македонија,Крими хроника

Демонстрантите запрени од полицискиот кордон кај Бит Пазар

Демонстрантите запрени од полицискиот кордон кај Бит Пазар

Голема толпа граѓани се упати накај Мавровка, но се запрени од полицикскиот кордон. Полицијата и демонстрантите се пресретнаа на крстосницата кај Судот кај Бит Пазар.

Демонстрантите носат пароли на албански, албански знамиња и извикуваат УЧК.

Во групата се претежно млади лица кои ја провоцираат полицијата.

Неофицијално, меѓу демонстрантите е присутен и струшкиот градоначалник Зијадин Села.