Македонија

Ден на Агенцијата за храна и ветеринарство

Ден на Агенцијата за храна и ветеринарство
Со мини саем на традиционална храна и едукативна работилница за најмладите, денеска ќе бидат одбележани Денот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) и Светскиот ден на храната.

Во рамки на одбележувањето ќе се одржи и 8. интернациoнален хепенинг Интерскопкејкс 2016 што го организира хуманитарната организација Ангелчиња (ХОА) во соработка со Град Скопје. На Интерскопкејкс 2016 ќе има натпревар во изработка и декорации на торти.

Пред присутните на  хепенингот во Веро центарот во Скопје, ќе се обрати директорот на АХВ Зоран Поповски.