Македонија

Ден на лицата со Даунов синдром в сабота

Ден на лицата со Даунов синдром в сабота

Трисомија 21 – Скопје и Dancers United MK заеднички ќе го одбележат 21-ви март Светскиот ден на лицата со Даунов синдром под мотото „Имам можности, имам избор“.

Главниот настан, инклузивен танц фестивал, во кој ќе учествуваат изведувачи со и без попреченост, ќе се одржи на 21 март 2015 во Театар Комедија, во 12 часот. Можност за да ги покажете сопствените танцувачки способности ќе имате на вечерниот настан, Танц-караоке, кој ќе се одржи истиот ден во Концепт 37(кафе-бар/изложбен простор на ул. Рузвелтова 37), во 20 часот. Влезот и за двата настана е бесплатен.