Секс

Ден на оргазмот

Ден на оргазмот

Оргазмот е чуство на интензивно сексуално задовлство и варира од личност до личност. Оргазмот може да го опфати целото тело, како проширен оргазам, оние кои се доживуваат само со секлсуален однос, клиторична стимулација или дури само бакнување –и секој го опишува поинаку.

Денеска е денот на оргазмот. Иако тоа можеби изгледа како едноставен ПР трик за компанија за секс играчки ( совршена можност за шеги за плетенки на пенисот), ова прашање предизвикува многу стрес и анксиозност.  Фокусирајќи се на неговот значење често ги забораваме насладите предизвикани од допирите и вкупното сексуално искуство. Впрочем никој не оди на концерт за да ги чуе последните неколку ноти!

Оргазмот е субјективно доживување кој почнува во умот и се манифестира во телото. Некои мажи веруваат дека без ејакулацијата не би биле спосбни да уживаат во ргазам, што е неточно. Тоа се две одделни работи – на пример во простатектомијата и при повреди на `рбетниот мозок, мажите зборуваат за чуство на интензивни пријатноси и уживање со оргазмични сензации низ целото тело.

2iaby3o

Најмногу од сè мозокот треба да се фокусира на чувства, чувства и пријатни мисли. Ако ние си дозволиме да се опуштите и да си тече се спонтано, оргазамот ќе дојде во формата каква што е потребен.

Често луѓето се фокусираат на фантазијата и размислувањата за сексот па забораваат да го доживеат раскошот на сексуалното искуство, љубовта и интимноста.  Иако можеби старомодно да се каже, сепак наместо размислување за она што треба да се направи бидејќи остатокот од светот наводно го прави, едноставно фокусирајте се на она што е вистинско за вас.

Тоа е добро да се стремите висока и подобрување на вашиот сексуален репертоар, но можеме да имаме премногу високи сексуални очекувања. Гледање порно и при гледањето нереално слики не е корисна – реалноста е обично многу различни.

i-muskarci-glume-orgazam-1372517839-5878