Македонија

Ден на жалост во Република Македонија

Ден на жалост во Република Македонија

Во Република Македонија и денеска е Ден на жалост по повод загинувањето на припадниците на Министерството за внатрешни работи во полициската акција за разбивање на поголема вооружена терористичка група во Куманово.

Владата на вонредна седница донесе одлука 10 и 11 мај, недела и понеделник, да бидат денови на жалост.

Знамето на Република Македонија и денеска ќе биде истакнато на половина копје.

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги испрати насоки до медиумите за содржината на програмата за време на деновите на жалост.