четврток, 24 ноември 2016  |  Вести денес: 87

Денес е еден од најтажните денови во Христијанството

najtazennn

Последни вести

Дeнеска  за православните верници е задолжителен пост.

Верниците денес се присетуваат на маченичката смрт на 70 апостоли, како и трагичниот крај на животот Епимах, кој е роден во Мисир, а се верува дека е потомок на светиот Јован крстител.

Најчитани вести