Македонија

Денес неповолно биометео

Денес неповолно биометео

Временските услови кај метеоропатите утрово може да предизвикаат општа слабост и чувство на тежина во главата.

Во претпладневните часови, пак, како што велат синоптичарите, можни се поинтензивни ревматски болки и изразени артритични промени.

Навечер, кај поголем број луѓе е можна појава на главоболки, но и  болки во колената, грбот и на вратот.