Македонија

Денес прекин на сообраќајот на патот Кичево – Охрид

Денес прекин на сообраќајот на патот Кичево – Охрид
Времен сообраќај на патот Катланово – Велес

Како што информираат од Автомото сојузот на Македонија  денес , поради минирање, сообраќајот на патниот правец Кичево – Охрид кај Пресека ќе биде во прекин меѓу 13 и 15 часот со време траење од 15 до 20 минути.

Оттаму потестуваат дека  на регионалниот пат Р-2137 пред населено место Војшанци поради деформации на мостот сообраќајот ќе се пренасочува , за возила со вкупна маса над 5 тона,  преку мост на река Вардар, врска А1 со Р-2137, Д.Капија – Корешница – Војшанци.