Магазин

Денес во 13:00 гледајте #филмвоживо

Денес во 13:00 гледајте #филмвоживо

#ФИЛМВОЖИВО е прв оригинален обид за снимање кратки филмови во живо со најхрабрите твитерџии, во рамки на филмскиот фестивал „Синедејс“.

Твитерџиите ќе бидат „режисери“, а сите вие може да бидете „сценаристи“ на кратките филмови и да им помогнете околу случувањата во собите. На крај, заедно го гласаме најдобриот филм.

<!—skripta za embediran tweet1–>

<blockquote class=”twitter-tweet” lang=”en”><p lang=”bg” dir=”ltr”>Што е филмот со <a href=”https://twitter.com/hashtag/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE?src=hash”>#филмвоживо</a>? Ѕирнете тука <a href=”https://t.co/PRik6hTYgV”>https://t.co/PRik6hTYgV</a><a href=”https://twitter.com/MKC_Skopje”>@MKC_Skopje</a></p>&mdash; Recepcionerot (@recepcionerot) <a href=”https://twitter.com/recepcionerot/status/666537914193584128″>November 17, 2015</a></blockquote>

<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<!—end.ofskripta za embediran tweet1–>

film-vo-zivo-1

КАДЕ И КОГА СЕ СНИМА?

Се снима три дена во три различни соби во хотел Синедејс во периодот од13 до 14 часот.

Денес снимаме во собата на писателот, во среда (18 ноември) снимаме во собата на љубовниците, а во четврток (19 ноември) – во собата на киднаперите.

Стримингот во живо денес во 13:00 ќе може да го следите на нашиот веб-сајтпреку банерот десно или наhttp://hotelcinedays.mk

<!—skripta za embediran tweet2–>

<blockquote class=”twitter-tweet” lang=”en”><p lang=”bg” dir=”ltr”>Де4ки, денеска у 1 ќе снимаме филм со <a href=”https://twitter.com/JBurgundi”>@JBurgundi</a> и <a href=”https://twitter.com/mnogufina”>@mnogufina</a>, пратете го хаштагот <a href=”https://twitter.com/hashtag/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE?src=hash”>#филмвоживо</a> и лајвстрим тука: <a href=”https://t.co/ZUZ79tuWX9″>https://t.co/ZUZ79tuWX9</a></p>&mdash; Gasmaska (@Gas_maska) <a href=”https://twitter.com/Gas_maska/status/666547519158136832″>November 17, 2015</a></blockquote>

<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<!—end.ofskripta za embediran tweet2–>

КОИ СЕ „РЕЖИСЕРИТЕ“?

@JBurgundi и @mnogufina се „режисери“во собата на писателот.

@mila_la и ‏@Gas_maska се „режисери“во собата на љубовниците.

‏@jocoska и ‏@strezovskiсе „режисери“во собата на киднаперите,

а ‏бонус е @Gas_maskaкако еден од глумците во таа соба.

КАКО ДА БИДЕТЕ „СЦЕНАРИСТИ“?

film-vo-zivo-2

Следете го стримот во живо, давајте предлози на хаштагот #филмвоживо како да се одвива дејството во собата и ако вашиот предлог е ретвитнат од „режисерите“, тогаш тоа е следната акција што ќе ја направи ликот во собата.

Со тоа вие станувате сценарист и добивате карти за филм по ваша желба од репертоарот на „Синедејс“ и маичка.

<!—skripta za embediran tweet3–>

<blockquote class=”twitter-tweet” lang=”en”><p lang=”bg” dir=”ltr”>Љубов, смрт или насилство? – одлучуваме во следните 3 дена на <a href=”https://twitter.com/hashtag/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE?src=hash”>#филмвоживо</a>. Први режисери <a href=”https://twitter.com/JBurgundi”>@JBurgundi</a> и <a href=”https://twitter.com/inamnogufina”>@inamnogufina</a><a href=”https://t.co/9VTn5RBNAY”>pic.twitter.com/9VTn5RBNAY</a></p>&mdash; Recepcionerot (@recepcionerot) <a href=”https://twitter.com/recepcionerot/status/666266234665701376″>November 16, 2015</a></blockquote>

<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<!—end.ofskripta za embediran tweet3–>

ПИСАТЕЛОТ

Денес снимаме во хотелската соба на писателот. Го гледаме седнат на масата пред својата машина за пишување. Дали ќе напише нешто или ќе му стигне СМС? Можеби ќе добие некаков пакет пред вратата?Што ќе се случи?

Помогнете им на @JBurgundi и @mnogufina со сценариото и освојте награди.

<!—skripta za embediran tweet4–>

<blockquote class=”twitter-tweet” lang=”en”><p lang=”bg” dir=”ltr”>Расположение на денот со <a href=”https://twitter.com/JBurgundi”>@JBurgundi</a><a href=”https://twitter.com/hashtag/%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%92%D0%BE%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BE?src=hash”>#ФилмВоЖиво</a><a href=”https://twitter.com/hashtag/%D0%A5%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%98%D1%81?src=hash”>#ХотелСинедејс</a><a href=”https://t.co/m4EY2emvn2″>pic.twitter.com/m4EY2emvn2</a></p>&mdash; Ina (@mnogufina) <a href=”https://twitter.com/mnogufina/status/666254834094469121″>November 16, 2015</a></blockquote>

<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<!—end.ofskripta za embediran tweet4–>